Putkiremontit

Putkiremontit Lapin Talotekniikalta

Käyttövesi- ja lämpöjohtoremontti ovat välttämättömiä jokaiseen omakotitaloon jossain vaiheessa. Remontti kannattaa tehdä aina ennen kalliita vahinkoja.

Miksi tehdä putkiremontti?

  1. Estät vahingon. Putkiremontti on välttämätön jokaiseen omakotitaloon jossain vaiheessa. Remontti kannattaa tehdä aina ennen kalliita vahinkoja.
  2. Nostat kodin arvoa. Teet kodistasi turvallisen asua itsellesi ja läheisillesi. Tämän johdosta myös kodin mahdollinen jälleenmyyntiarvo nousee.
  3. Se on vaivatonta. Lapin Talotekniikan tekemä putkiremontti on helppo ja nopea kokonaisuus. Voit asua kotona koko remontin aikana, eikä vesi-/lämpökatko ole kuin yhden työpäivän mittainen.

Käyttövesiremontti

Vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan keskimäärin joka kahdeskymmenesneljäs minuutti jossain suomalaisessa kodissa havaitaan vuotovahinko. Suurin osa näistä on 1940-1980-luvulla rakennettuja omakotitaloja, joiden käyttövesiputket ovat kuparia tai rautaa. Putkien ollessa piilossa alkavat vuodot yleensä huomaamattomasti ja sen ansiosta saavatkin niin tuhoisaa jälkeä aikaan.

Putkien heikko kunto ei välttämättä oireile pahasti. Jos olet silti huomannut ylimääräistä ääntä, epätavallista toimintaa tai jopa vesimittarin pyörimistä ilman, että mikään hana ei ole auki, kannattaa maksuton kuntokartoitus aina teettää. Remontti on aina nopeampi, helpompi ja edullisempi vaihtoehto kuin vahinkojen korjaaminen.

Kartoittamalla käyttövesiputkistosi saat varmuuden niiden kunnosta ja vältyt kalliilta vesivahingolta.

Vesijohtoremonttikohteessa wc:n altaan kylmävesiputki. Putken sisälle on puukolla vähän koverrettu reikää.

Lämpöverkkoremontti

Lämpöputkiston tukkoinen toiminta ja toimimattomat termostaatit tuhlaavat energiaa. Vanhassa lämpöputkistossa kotia lämmittävä vesi ei pääse virtaamaan tarpeeksi jouhevasti. Tämän syystä iso lämmityskulu ei näy tai tunnu kotisi lämmössä.

Vanha putkisto voi johtaa myös kalliiseen vesivahinkoon. Riskiryhmään kuuluvat yli 30 vuotta vanhat putkistot, koska putkiston tekninen käyttöikä alkaa olemaan täynnä ja vesivuodon mahdollisuus kasvaa. Lisäksi rakenteissa piilossa oleva putkisto on altis ulkoiselle korroosiolle.

Remontin aikana myös tarvittaessa vaihdetaan patterit, venttiilit ja termostaatit.

Vain ajoissa tehty kuntokartoitus ja mahdollinen lämpöjohtoremontti voivat estää vesivahingon aiheuttamat kulut.

Lämpäverkkoremonttiin voi kuulua myös uudet patterit, venttiilit ja termostaatit.