Maalämpöremontti, Riipi, Nikkarila

Maalämpöremontti, Riipi, Nikkarila

Nikkarilat muuttivat nykyiseen kotiinsa 34 vuotta sitten. Suurin osa aikaisemmista remonteista on tehty itse. Talo on kokenut isomman laajennuksen vuonna 1994 – ison kodin lämmittäminen puulla alkoi viemään hyötyynsä nähden liian paljon aikaa.

– Vuodessa menee jopa kolmekymmentä kuutiota puuta lämmittämiseen. Puiden hommaaminen ja kuskaaminen on aina monen viikon show. Se on hirviää hommaa.

Nikkarilat halusivat helppoa ja varmaa lämmitystä, joka ei olisi niin työlästä.

Maalämpöremonttia on mietitty jo jonkun aikaa, mutta vuosi sitten kilometrin päässä LVI-Iivarin tekemä työmaa herätti taas kiinnostuksen.

– Juteltiin naapureitten kanssa, joille remontti tehtiin. Kehuivat yritystä ja otettin melko nopeasti yhteyttä. Tulivat käymään ripeästi ja antoivat tarjouksen.

Nikkarilat halusivat vielä kilpailuttaa tarjouksen toisen paikkakunnan yrityksen kanssa. Kun hinnoissa ei ollut suurempaa eroa, päätyivät he LVI-Iivariin.

– Mietittiin, että parempi kun ovat paikkakunnalta. Jatkoakin ajatellen, vaikka eihän tässä ilmennyt mitään huomautettavaa.

Nikkarilan kodin lähtökohtana oli vanha puukattila, itse eristetty varaaja sekä alkuperäinen ilmanvaihto. Ison talon lämmitykseen maalämpö on oiva valinta. Vaikka pariskunta asuu talossa kahdestaan, suuressa talossa käy usein jälkikasvua perheineen ja lämpimän käyttöveden riittävyys haluttiin varmistaa lisälämminvesivaraajalla. Samalla uusittiin kaikki lämmönjakohuoneen vanhat putket.

Vanha ilmanvaihtokone vaihdettiin uuteen, jolloin saatiin isompi lämmöntalteenottokenno ja vähemmän virtaa kuluttavat puhaltimet.

LVI-Iivari teki työn kokonaisurakkana, jolloin sähköjen vienti, lämpöporaus ja kaivurityöt saatiin helposti samalta yritykselta.

Itse remontti sujui mallikkaasti, eikä ongelmia tullut vastaan.

– Oli kyllä helkatin pätäköitä ammattilaisia. Kun tehtiin töitä, niin silloin myös tehtiin.

Remontti ei suuremmin häirinnyt normaalia elämää. Vettä oli kokoajan käytettävissä eikä ongelmia muutenkaan ilmennyt kummankaan mielestä.

– En mie osaa moittia mistään.

– En miekään.

Nikkariloiden kanssa on sovittu vielä opastuskäynnistä, jolloin uusien laitteiden käyttö opetetaan paikan päällä. Kokonaisuuteen he ovat tyytyväisiä.


Tehdyt remontit:

  • Maalämpöremontti

Remonttia olivat tekemässä:

   


Asutko Lapissa ja oletko kiinnostunut kotisi lämmitys-, vesi- ja ilmastointijärjestelmien kunnosta?

Ota yhteyttä tai tilaa maksuton kuntokartoitus!